Grundejerforeningen Christiansbro

 

Grundejerforeningen Christiansbro består af de tre ejerforeninger: Enhjørningens Gård, Løvens Gård , Elefantens Gård samt Parkeringskælderen under Enhjørningens og Løvens Gård.

 

Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård er opført på den tidligere B&W grund på Christianshavn. Området ligger mellem Knippelsbro og Christianshavns Kanal der efter en konkurrence udskrevet blandt områdets beboere, har fået navnet Christiansbro.

Helhedsplanen for området er udarbejdet af den store danske arkitekt Henning Larsen. En del af Christiansbro er udlagt til erhverv og her ligger bl.a. Nordeas hovedsæde. Den del af grunden, som ligger mellem Christians Kirke og Christianshavns Kanal, er blevet til beboelse i de 3 eksklusive bebyggelser Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård. Enhjørningens Gård er tegnet af Arkitektgruppen Aarhus. Løvens Gård er tegnet af Vilhelm Lauritzen A/S Arkitekter PAR og Elefantens Gård er tegnet af Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S.

Christiansbro ligger lige ud til kanalen. I alt er der opført knap 300 lejligheder i Enhjørningens Gård, Løvens Gård og Elefantens Gård. Navnene på de tre bebyggelser er taget efter stedets gamle bastioner. Byggerierne er i fire til fem etager med penthouse-lejligheder på toppen.